Historie

historie01Villa 65, Campuslaan 65, gebouwd in 1965, natuurlijk geen toeval. In de jaren 60 is de campus op landgoed Drienerlo vorm gegeven en daarbij konden studentenwoningen niet ontbreken. Er werd op de campuslaan hoog gekozen voor grote woongroepen met een gezamenlijke keuken, douche en toilet. In de jaren 60 aten de (in die tijd alleen) jongens voornamelijk in de mensa en hadden zelfs de beschikking over een heuse schoonmaakmoeder.

In de loop der jaren is de flat regelmatig verbouwd en gerenoveerd. Intussen is de woonkamer groter en biedt de flat nog maar plaats voor 16 studenten. De woonkamer heeft een flinke opknapbeurt gekregen van de bewoners en vormt nu een heuse bruine kroeg met zelf gemaakte houten bar en vaste tapinstallatie.

Nadat er contact is ontstaan met oud-huisgenoten i.v.m. het organiseren van een reunie, blijkt dat villa 65 en het flatlogo, de voet, niet ver teruggaan. Onze schatting is dat het geheel in de jaren 90 is ontstaan. De voet komt samen met de Franse uitdrukking “C’est le pied”, wat staat voor “Wij hebben het goed hier”.

In de 40 jaar geschiedenis van Campuslaan 65 is er sinds 10 jaar meer ruimte gekomen voor niet-technische studenten. Toegepaste CommunicatieWetenschap, Toegepaste Onderwijskunde en Psychologie zijn enkele voorbeelden van nieuwe minder technische studies op de Universiteit Twente.

histori02Toch wordt er al jaren lang vastgehouden aan tradities die teruggaan tot een onbekende tijd. Er zijn twee kookgroepen, verschillende streeplijsten, een groots opgezet kerstdiner, samen sinterklaas vieren, met z’n allen een weekend lang op kamp (FIK, Feuten Introductie Kamp) gaan, meedoen met de Batavierenrace, samen zeilen in Friesland en het organiseren van een groot flatfeest in de lente. Intussen zijn er in juni 2003 en juni 2006 een ouderdag en in januari 2008 een broers- en zussendag georganiseerd.

C'est le pied
Villa 65 - 2016

Webdevelopment by Sergey Dragomiretskiy