Villa 65 Woordenboek

38 Na 100, heeft ook het getal 38 een bijzondere betekenis. 38 is namelijk bijna het meeste van de hele wereld. Bijvoorbeeld: “* is echt veel!”
5 1/2 Nog een getal. En dit maal vijf en een half. Een omschrijving voor het soort chickie dat pas na een grote hoeveelheid alcohol aantrekkelijk genoeg wordt om mee naar bed te gaan. Bijvoorbeeld: “Ben je nou nog met die * van gisteren naar bed geweest, Thijs?”
Art belde net, er wordt te laf gebuisd Uitspraak die zijn oorsprong vindt bij Create Tomorrow 2015, waar Art Rooijakkers presenteerde. Gebruikt om aan te geven dat er meer gezopen moet worden. Bijvoorbeeld: “Jongens, *!”
Buizen Ander woord voor het nuttigen van een flinke hoeveelheid alcohol. Bijvoorbeeld: “Ik heb zin om vanavond lekker te *”
Denk het niet Job Afkomstig van LuckyTV en een antwoord op iets wat duidelijk niet waar is. Bijvoorbeeld: “Gaat Erwin zijn uitzuip nog een keer doen? “*!””
Dit flat Toen op een dag een agente voor een of andere onbekende reden op de eerste verdieping van de Villavloer stond, werd het complex benoemd met “Dit flat”. Bijvoorbeeld: “Het is ook altijd weer *”
Drie is teveel Er was eens een dag waarop er bij de kookgroep DiWoDo in totaal zeven mensen meeaten. Van deze zeven mensen waren er maar liefst drie aan het koken. Dit schoot bij menig meeëter, waaronder Jacob, in het verkeerde keelgat. Plots was een uitdrukking geboren: “Drie is teveel!” Bijvoorbeeld: “Gebruik maar vier in plaats van drie, want *.”
Goed binnen te houden Is een maaltijd zoals gebruikelijk weer “goeie shit” dan bestaat er een goede kans dat deze uitspraak de revu passeert. Bijvoorbeeld: “Dit eten is *!”
Goeie shit Dit is een uitdrukking die nog dateert uit de tijd dat Jiggy deel uitmaakte van onze flat. Vooral onder het genot van een kwalitatief hoogstaand muziekje kan deze kreet nogal eens vallen. Maar ook op bijvoorbeeld een niet te versmaden diner is deze uitspraak van toepassing. Bijvoorbeeld: “ Roadtrip blijft *, zeg!”
Hééé bier! Dé Villa 65 proost bij uitstek. Een verkorte versie van ‘Hoog het hart, hoog het lied, hoog het bier’. Ingekort door beschonken geesten en daarna zo gebleven. Bijvoorbeeld: “ *!
Het is tenminste warm Bij gebrek aan enige andere manier van het beschrijven van een schrale maaltijd, wordt hiermee aangegeven dat men het eten niet op prijs stelt.Bijvoorbeeld: “Boterhamworst… *.”
Het Monster In de Villa leeft geen ongedierte, maar wel een Het Monster. Deze leeft op het vuile en vieze water dat vrijkomt na een harde schoonmaak van de vloer Bijvoorbeeld: “Veeg het vieze water in *!”
Honderd Voor veel mensen is dit enkel een getal. Maar voor de bewoners van Villa 65 heeft dit een hele andere betekenis. In hun ogen is honderd namelijk heet meeste van de hele wereld. Bijvoorbeeld: ”Voor mijn gevoel heb ik wel * biertjes op!” “Dat kan helemaal niet, * is het meeste van de hele wereld!”
Hon-gûr! Als men met smacht op goeie shit, welke natuurlijk goed binnen te houden is, zit te wachten, komt deze oerkreet regelmatig boven drijven. Doch kan deze uitspraak op elk ander moment door elke willekeurige snack in de kiem gesmoord worden. Bijvoorbeeld: “ *!”
Joke Op de Villa wonen alleen erg lieve mensen. Maar als iemand toch een actie uitvoert waarbij iemand anders genaaid word, word diegene een Joke genoemd. Dit woord dankt zijn betekenis aan een kip die op een onhandige manier een hechte band had met Roze BasBijvoorbeeld: “Wees niet zo’n *!”
Kut-HBO-er Af en toe wordt het hoge, intelligente niveau op Villa 65 met een smak omlaag gehaald door enige HBO-er op de Villa: Jacob. Hiervoor is een van intellect getuigend, universeel antwoord ontstaan. Bijvoorbeeld: “Zo’n mooie bank kun je nergens krijgen.” “ *!”
Laten we elkaar geen mietjes noemen! Term die vaak door Frank gebruikt wordt om aan te geven dat hij beter is. Bijvoorbeeld: “1 mei hero-dag.” “ *!”
Liefde Geen fatsoenlijke maaltijd zonder liefde in het eten. Hoe deze liefde in het etente verwerken is een persoonlijk proces waar hier verder niet op ingegaan wordt. Bijvoorbeeld: “Joost verkreeg veel * uit ejaculerende worsten.”
Mensen, dieren, ratten, honden Generaliseren vind Iris totaal niet kunnen. Altijd als er “Altijd die mensen die [random opmerking]” word deze uitdrukking erbij gehaald om het hele zooitje bij elkaar te noemen. Bijvoorbeeld: “Mensen maken ook nooit schoon! *”
Mo De naam van onze huisturk wordt vaak gebruikt om super originele woordgrappen mee te maken. Bijvoorbeeld: “Mo is een *slim ”
Thee is voor zieke, oude mensen Koffie drinken dwingt klaarblijkelijk bij menigen meer respect af. Bijvoorbeeld: “Doe mij maar thee.” “ *!”
Tyfus netjes Netjes zijn heel populair in de Villa. Na talloze plaatjes met woordgrappen over netjes is het geëindigd op een minder smakelijk afbeelding met deze uitdrukking erop geschreven. Sindsdien wordt het gebruikt nadat iemand “Netjes” zegt.Bijvoorbeeld: “Adje in 5 seconden? Netjes! *”
Wat is het hier warm, he Uitspraak om aan te geven dat een feest kut is, zonder daarmee iemand te beledigen.Bijvoorbeeld: “*?”
Ziek ‘Vo! Toen er op een gezellige avond Koor vriendjes van Charly aanwezig waren kwam deze opmerking ter gehoor en werd ook uit ironie overgenomen door de bewoners.Bijvoorbeeld: “Wil er iemand nog bier? *”
C'est le pied
Villa 65 - 2016

Webdevelopment by Sergey Dragomiretskiy