Sinterklaas

“Sinterklaas kapoentje,
Gooi wat in mijn schoentje,
Gooi wat in mijn laarsje,
Dank je Sinterklaasje!”

Ook op de Villa komt de goed heilig man ieder jaar langs om de brave studenten van lekkers te voorzien en de lang studeerders te straffen met de roe. Omdat de Sint het erg druk heeft helpen de feuten de Sint ieder jaar met het beantwoorden van de talloze brieven die wij, als huis, aan de Sint schrijven.

Op deze memorable avond zet iedere huisgenoot zijn schoen met daarin een mooi gedicht en wat lekkers voor de hulp sinten. Het idee van de avond is dat de feuten op ieder gedicht van de huisgenoten een passend gedicht terug schrijven in dezelfde stijl en structuur als het gestuurde gedicht. Huisgenoten gaan ieder jaar weer uit hun dak om een zo´n origineel en grappig mogelijk gedicht te schrijven met daarin lastige stijl en structuur elementen. De bekendste is dat de eerste letter van iedere zin een zin vormen. Omdat de feuten hier meestal de hele avond mee bezig zijn, zijn de versnaperingen, naast natuurlijk een gezonde wortel voor de schimmel, vaak van alcoholische aard om de dichtknobbels te stimuleren. Als de feuten klaar zijn, zetten zij muisstil de schoentjes van iedere huisgenoot terug voor zijn deur met het beantwoorde gedicht en een hand pepernoten. De volgende ochtend is het in de woonkamer een gezellige bende met lezende huisgenoten, vliegende pepernoten en hard gelach om de antwoorden van de feuten.

0a7456e1c51ffaa5c0221a914799b4aa

C'est le pied
Villa 65 - 2016

Webdevelopment by Sergey Dragomiretskiy