Batavierenrace

De Batavierenrace is een jaarlijkse race van Nijmegen naar Enschede. De teams bestaan uit 25 lopers. De villa representeert zich elk jaar bij deze mooie race. Bij dit spektakel zijn er vrienden, familie of andere aanhang om het team van de 16 bewoners te versterken.

De dag dat de Bata begint komt iedereen eten op de villa. Er worden dan 3 soorten pasta gekookt door de feutjes, dit zijn 3 energie bommen waarmee je tijdens de Bata kan pieken. De pasta’s die er gemaakt worden zijn: rode tomatensaus, witte champignonsaus en groene spinaziesaus. Als toetje wordt er een hele grote pan gemaakt met kots. Deze kots bestaat uit verschillende toetjes zoals yoghurt en vla. Dit vermengen met elkaar en smullen maar.

Na deze feestelijke maaltijd gaan de helden van de avond ploeg het busje in en verplaatsen zich naar Nijmegen. De thuisblijvers ruimen op en doen de afwas, waarna ze vervolgens aan de bar gaan hangen om te vieren dat ze nog niet moeten lopen.

In het busje schieten de spanningen al omhoog bij het naderen van Nijmegen. Er worden Schulties opengetrokken tegen de zenuwen en er wordt gezongen in de bus. De lopers worden bij de finish opgewacht met een lauw blik Schultenbrau, waarna de volgende loper wordt aangemoedigd. Dit gaat zo door tot in de middag van de volgende dag met tussendoor 2 team wissels. De nachtploeg is de volgende dag de eerste die weer uit bed is. Dit betekent zo’n 3 a 4 uur in de middag. De voorbereidingen voor de BBQ worden getroffen en de middagploeg komt binnen rollen met het busje. Dit busje is niet meer te herkennen en heeft onderweg allemaal trofeeën meegenomen. De ochtend ploeg begint ook langzaam wakker te worden en er wordt samen buiten gebarbecued. Met mooi weer op het veld voor de villa, met regen wordt het fietshok gebruikt.

Na het eten borrelt iedereen nog door op de villa en gaan er al groepjes naar het ganzenveld of het Agora om te genieten van de fijne deuntjes die daar worden gespeeld. Hier worden de met spierpijn gevulde beentjes nog een keer goed door elkaar geschud.
Tot volgend jaar!