Primer Plato, al het goede komt in drieŽn!

'Primer Plato' is het culinaire dispuut van de C.S.V. Alpha en is opgericht op 18 februari 1998 en erkend als zijnde dispuut der C.S.V.Alpha op 3 februari 1999.

Dat dispuut Primer Plato een culinair dispuut is wil meer zeggen dan dat wij ons bezig houden met "koken", want dat doet iedereen. Wij onderscheiden ons door veel te experimenteren op onbekende gebieden en door diverse (wereld)keukens uit te proberen. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk te weten te komen over allerhande ingrediŽnten en gerechten. Tevens proberen wij ons te bekwamen in het koken van maaltijden voor grote groepen, waarbij we meer willen bieden dan de "standaardmeuk", terwijl er wel op het studentenbudget wordt gelet.

Naast de activiteiten op culinair gebied biedt Primer Plato haar leden ook veel gezelligheid. Activiteiten zijn het eens per maand gezamenlijk eten en drinken, maar ook het bezoeken van "oude lullen" in den lande, om daar na een overheerlijk diner een avond uit te gaan.

Primer Plato staat voor een algemenere vorm van genieten. Voor het nemen van tijd, niet alleen om lekker te koken, maar ook om rustig na te tafelen, om je niet altijd op te laten jagen, maar om ook eens met een tevreden gevoel achterover te zakken in je stoel. Om je op een, met een modern woord, relaxte manier in te zetten voor dingen die je wilt en moet doen. Dit heeft veel meer met een levensstijl te maken dat met koken.